Meteen naar de content

Alleen vandaag: 50% korting + gratis verzending

De Nr. 1 Smart Garden van Nederland

    Voordelen Van Hydrocultuur

    Voordelen Van Hydrocultuur

    Er zijn veel voordelen verbonden aan het kweken van eetbare planten in hydrocultuur (Smart Gardens). Snellere groei, grotere oogsten, een betere voedingswaarde van de planten, geen potgrond nodig en met energiezuinige groeilampen kunnen de planten het hele jaar door binnen groeien. Bovendien hoef je niet aan water geven te denken!

    Voordelen van hydrocultuur:

    1. Eenvoudig - geen noodzaak om de planten water te geven
    2. Snellere groei
    3. Grotere oogsten
    4. Hogere voedingswaarde
    5. Geen bodem nodig
    6. Geen plantenziekten
    7. Kweek het hele jaar door

    Professionele telers zijn al sinds de jaren 1980 actief bezig met hydrocultuur. Finse en Zweedse telers hebben vooropgelopen in deze ontwikkeling. Dit is een van de belangrijkste redenen voor het grote assortiment aan kruiden- en groenten planten die verkrijgbaar zijn in de supermarkten. Nu is deze technologie ontwikkeld, waardoor iedereen gemakkelijk deze verse gewassen thuis kan kweken. Salades, kruiden, aardbeien, chilipepers en tomaten zijn perfect geschikt. Er is echt geen limiet aan wat mensen thuis kunnen kweken.

    Het kweken in water - hoe werkt het?

    Het basisprincipe van hydrocultuur draait om het bevorderen van de plant, niet de bodem. De wortels van de plant hoeven geen omweg te maken of energie te steken in het vinden van voedingsstoffen. Bij hydrocultuur wordt de voedingsoplossing rechtstreeks naar de wortels geleid. De wortels gedijen hierdoor, en al snel vullen de planten de moestuin met gezonde en veerkrachtige wortels. Dit garandeert snelle groei en grote oogsten.

    Bij hydrocultuur worden de planten zo geplaatst dat de wortels gemakkelijk bij de voedingsoplossing kunnen komen. De snelste manier om de moestuin te starten is door gebruik te maken van gekweekte planten in potten. Het is belangrijk dat deze potten gaten onderaan hebben, zodat de wortels de voedingsoplossing kunnen bereiken. Bij het kweken vanuit zaden heeft de plant een groeimedium nodig waarin hij staat. Er zijn verschillende groeimedia beschikbaar, zoals verschillende capsules of pods, kokos, turf of wolcapsules.

    Er zijn twee verschillende principes voor hydrocultuur, afhankelijk van het systeem dat wordt gebruikt om de wortels van de voedingsoplossing en zuurstof te voorzien:

    Een passief systeem waarbij er geen watercirculatie is en de wortels de voedingsoplossing opzoeken met behulp van capillaire kracht. Dit is niet het meest aan te bevelen systeem omdat het gebrek aan watercirculatie de zuurstof beperkt. En een actief systeem waarbij de voedingsoplossing circuleert met behulp van een pomp, waardoor automatisch zuurstof wordt gemengd. De moestuinen van Easy Greens maken gebruik van een actief systeem met een pomp die de planten van voedingsoplossing voorziet. De toevoer wordt automatisch gecontroleerd zo dat de smart garden de juiste hoeveelheid oplossing doseert voor de specifieke plant(en) in de tuin. 

    Gemakkelijk: De voedingsoplossing bestaat uit water en voedingsstoffen, waarvan de hoeveelheden variëren per plant en groeistadium. Planten die alleen groene bladeren produceren, hebben andere voedingsstoffen nodig dan planten die vruchten produceren.

    Snel: De snelle groei komt doordat de plant alleen de stoffen gebruikt die hij nodig heeft uit de voedingsoplossing en geen energie hoeft te besteden aan het zoeken naar voedingsstoffen. Daarom verloopt de groei snel. Van zaad tot oogstbare plant duurt het slechts 4-8 weken.

    Jaarrond kweken: De groeilampen, speciaal ontwikkeld voor planten, maken het mogelijk om het hele jaar door te kweken. De energiezuinige groeilampen geven niet alleen aangenaam licht, maar zorgen er ook voor dat de planten zonder enige andere lichtbron kunnen gedijen.

    Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen hydrocultuur ontdekken. Grote oogsten, jaarrond groei, gemakkelijk, snel; dit stelt mensen in staat zelfvoorzienend te zijn in kruiden en groenten.

    100% Veilig Betalen

    Eenvoudig betalen met Ideal & bancontact

    Gratis verzending

    Verzekerde levering inclusief Track & Trace

    Al meer dan 5.000 tevreden klanten

    Klanten beoordelen ons 4.7/5.0

    Wij planten een boom

    Voor elke verkochte Smart Garden!